Приложения в областта на вятърната енергия

COMBIVERT P6

Честотни инвертори за ветрогенератори

Новата серия честотни инвертори COMBIVERT P6 са идеалното решение за подобни приложения. Надеждният и компактен дизайн с възможност за реализиране на различни монтажни изисквания, интегрираните функции за безопасност и възможността за работа с различни интерфейси и енкодери са само една малка част от предимствата на тези задвижвания.

COMBIVERT P6 дава възможност за позициониране на витлата на ветрогенератора и за регулиране на мощността към механичната система. Така се осигурява адекватна реакция на турбината вследствие на непрекъснато променящите се условия, и се намалява натоварването на механичните компоненти.

Серво двигателите със спирачка

са специално проектирани за работа с ветрогенратори и се състоят от оптимизиран синхронен серво двигател с вграден енкодер и спирачка със степен на защита IP65. Тези серво двигатели удовлетворяват най-високите изисквания за качество, динамика и точност на позиционирането, имат малки размери и тегло и обръщат витлата на ветрогенератора ефикасно и безопасно.

Спирачки за ветрогенератори

В продължение на много години KEB е лидер в производството на електромеханични пружинни спирачки. На базата на това бяха разработени надеждни и иновационни решения за нуждите на приложенията в областта на вятърната енергия.

Предимства на спирачките на KEB за ветрогенератори:

  • Ниски разходи за поддръжка – няма възможност от изтичане на течност или скъсване на тръби/ фитинги, както при хидравличните спирачки.
  • Изчистено решение – няма възможност за утечки. Това прави тези спирачки идеални за приложения далеч от сушата.
  • Лесен монтаж – гъвкави монтажни конфигурации.
  • Надежден дизайн – специалните пружини осигуряват надеждно спиране
  • Степен на защита IP65 – проектирани да издържат и на най-тежките работни условия
  • Допълнително оборудване по заявка – ръчно освобождаване, микропрекъсвач за мониторинг, специални силови/ управляващи конектори, специално изпълнение за работа при ниски температури и т.н.
Серво двигател със спирачка
Серво двигател със спирачка